Ciutat Vella tindrà un 35% més d’Urbana aquest estiu
Massatges a les platges de la Barceloneta i de Sant Sebastià. (Jordi Soteras)
La Guàrdia Urbana ha definit un conjunt de punts negres d’incivisme i inseguretat a Ciutat Vella on aplicarà més intensitat d’efectius i vigilància aquest estiu, especialment durant les nits i els festius.

El pla serà vigent fins al proper 24 de setembre i comportarà l’augment d’agents que treballaran a les zones més conflictives.

Reforçaran la vigilància a la Rambla, la Ronda de Sant Antoni i a les platges de la Barceloneta
Destaquen el Parc de la Ciutadella (amb un dispositiu pels caps de setmana), la Rambla, la Ronda de Sant Antoni, les places Blanquerna i Mandiargues i les platges de la Barceloneta i de Sant Sebastià.

Només al districte de Ciutat Vella, els dies feiners hi haurà 11,12% més efectius en horari diürn i 13,64% en nocturn, respecte el mateix període l’any passat.

Els caps de setmana, els barris del centre de la ciutat comptaran amb un 22,73% més d’agents durant el dia i un 35% més durant la nit.

Més neteja a punts clau

Aquesta actuació espera millorar la fluïdesa del trànsit, la seguretat viària i reduir la contaminació acústica.

També es vol posar fi a les activitats irregulars a la via pública com la venda ambulant o el servei de massatges a les platges, evitar actes delinqüents i permetre que es puguin desenvolupar els serveis de neteja, que s’han augmentat un 35% respecte l’any 2005.

Es vigilaran en aquest sentit les zones amb més concentració com la plaça Reial i George Orwell, el carrer Escudellers o el passeig Joan de Borbó.

Els serveis municipals remullaran constantment els carrers on es concentren els joves
A més, serà més freqüent l’esbandida amb aigua dels carrers on es concentra l’oferta d’oci nocturn.

Tècnics antisorolls a les terrasses

Ciutat Vella tornarà a comptar amb 10 mims per animar a les persones a respectar el descans dels veïns.

També hi haurà 17 promotors de medi ambient que aniran per les terrasses dels bars i locals nocturns per demanar als clients que no facin soroll.

També faran mediació entre els locals i els veïns.

La campanya es centrarà, sobretot, a la plaça Reial, la zona d’Escudellers i Orwell, l’Arc de Teatre, la Ribera, la Rambla del Raval, els carrers Sitges i Tallers i la zona del carrer Tigre i Paloma.

Es vol acabar amb el mercat a la platja

Les platges de la Barceloneta i de Sant Sebastià són un veritable mercat il·legal de productes.

Els banyistes poden adquirir des de roba, ulleres, begudes, fins a droga. Però també és comú l’oferiment de serveis personals, com ara massatges que et fan allà mateix.