El Sant Jordi de la recuperació

  • La Diada torna a ser en un dia feiner i cap llibre sona com favorit.
  • Es preveu una pujada en la compra d'exemplars.
  • I també la venda de set milions de roses, un 30% catalanes.
Diada de Sant Jordi.
Diada de Sant Jordi.
ARXIU
Diada de Sant Jordi.

Un any més, la Diada dels llibres i les roses envaeix els carrers de Catalunya. Enguany, la festa es celebra en dilluns. El Gremi de Llibreters espera que aquesta Diada ajudi al sector editorial, també tocat per la crisi, a remuntar les vendes, com acostuma a ser tradició en aquesta jornada assenyalada i sobretot quan és dia feiner.

El gremi espera igualar la facturació del 2011, que va ser de 17 milions d’euros, trencant d’aquesta forma la tendència negativa dels primers mesos de l’any. Les vendes s’esperen diversificades, ja que no hi ha cap llibre que apunti maneres com a best seller anunciat de la Diada.

Una de les novetats d’aquest Sant Jordi serà la progressiva implantació de llibre digital (e-book) i els suports per a la seva lectura (e-reader) als estands a peu de carrer o de llibreria. Els llibreters creuen que la narrativa serà el gènere més demandat entre els compradors, seguit de la novel·la històrica i la literatura infantil i juvenil.

La literatura científica entrarà també amb força com a opció de compra. Sonen com a preferències dels lectors l’assaig Lo que el cerebro nos dice de V.S. Ramachandran (Índia, 1951) director del Centre per al Cervell i la Cognició de la Universitat de Califòrnia (Estats Units); la biografia sobre el científic Stephen Hawking de la divulgadora Kitty Ferguson o la història del temps de l’astrofísic Adam Frank. El sector de la flor, l’altra gran protagonista de la jornada, preveu vendre 7 milions de roses, i culminar un dels millors Sant Jordi dels darrers anys.

El fred que s’ha enregistrat a Catalunya durant el mes de febrer ha afavorit la qualitat de la producció de roses autòctones, el 30% de les que es comercialitzen, i les vendes, en caure la Diada en dilluns, també seran visibles. Els principals països exportadors de roses provenen de Colòmbia i de l’Equador.

Les varietats més demanades seran les tradicionals roses vermelles, el 80% de les que es vendran. Els preus també es mantindran. L’escriptor barceloní Carlos Ruiz Zafón, supervendes per Sant Jordi, va presentar aquest diumenge al Palau de la Música El prisionero del cielo (Planeta) una faula dels orígens del cementiri dels llibres oblidats. Va ser durant una trobada amb els seus lectors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento