Detingut per guardar a casa seva 755 quilos d’explosius

És un artificier de Gurb que té una empresa per fer voladures controlades. Els veïns sabien que tenia «un o dos cartutxos» i no que hagués creat tot un polvorí
Un polvorí a casa seva. La Guàrdia Civil ha detingut un veí de la localitat osonenca de Gurb que tenia emmagatzemat al seu garatge particular 755 quilos d’explosius, 5.312 detonadors elèctrics i 500 metres de metxa.

Els investigadors gairebé descarten que l’home hagi fet un ús il·lícit del material i es decanten per una actitud irresponsable de conservar cartutxos sobrants de la seva feina d’artiller civil.

El detingut, de 50 anys, respon a les inicials A.D.M. i des de fa 13 anys regenta una empresa destinada a fer voladures controlades. Fonts de la Guàrdia Civil van confirmar que amb tota seguretat se li retirarà la llicència de manipular explosius, per haver comès una infracció molt greu, que podria haver provocat una «catàstrofe» de gran magnitud.

A.D.M. va ser detingut dimarts a la tarda quan viatjava en un cotxe amb 33 cartutxos de goma 2 ECO. L’actuació policial es va iniciar arran que els agents van tenir coneixement que algú del sector conservava explosius. Després de mesos de seguiment, es va anar cenyint el cercle a l’ara detingut.

’home, que ahir va estar tot el dia a les dependències de la caserna de sant Andreu de la Barca, passarà avui a disposició judicial. Paral·lelament, la Guàrdia Civil ja ha començat a investigar l’origen dels 3.020 cartutxos requisats al domicili de Gurb.

La detenció va causar «sorpresa» a Gurb, segons va explicar l’alcalde Joan Roca. Veïns del detingut van admetre que sabien que conservava dinamita, tot i que pensaven que tindria «un o dos cartutxos» i no un polvorí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento