Barcelona, de la A fins a la Z

Les claus:
  • Enciclopèdia Catalana edita quatre volums sobre la capital.
  • Hi ha uns 2.500 articles.
  • Recupera personatges populars.

Barcelona ha motivat quatre volums de la Enciclopèdia Catalana que recopilen de la A a la Z uns 2.500 articles que recullen fets, coneixements i institucions relacionades amb la ciutat.

Part de les informacions d’aquesta obra és inèdita i va ser presentada, ahir a la tarda, al Museu Marès pel regidor de Cultura, Carles Martí.

Per temes

La meitat de les entrades d’aquesta nova enciclopèdia de ciutat són temàtiques i recuperen personatges populars, cas de La Monyos, refranys i dites, tertúlies, i llocs com platges, hospitals, balcons, circs, hortes, mobiliari urbà...

Igualment es fa esment d’indrets emblemàtics com ara la Font del Gat, la Cova del Drac, el Cafè Zurich, la botiga Vinçon, la Casa Batlló, el Liceu i l’Hotel Arts, entre molts d’altres.

Extensa bibliografia

En cas de voler aprofundir més en els temes exposats, l’enciclopèdia recomana una extensa bibliografia.

De fet, des de l’any 1972, hi ha registrats 2.200 llibres publicats amb la paraula Barcelona al titular, segons dades del registre de l’ISBN.

Entre les entrades de l’obra també hi ha que depassen els límits de la ciutat però que, òbviament, en formen part d’ella, cas de l’aeroport.

També hi ha referències als Països Catalans, Europa i el món, en temes o aspectes íntimament vinculats amb la capital catalana.

De la Prehistòria al segle XXI

L’enciclopèdia s’ocupa de Barcelona de l’edat prehistòrica a l’actualitat i recull la geologia, la hidrografia, el clima, l’ecologia urbana, la xarxa viària i de transport, l’arquitectura o també l’estructura econòmica, social i històrica.

El projecte l’ha dirigit l’arxiver en cap de l’Ajuntament, Ramon Alberch.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento