Electrònica feminista

Ritmes de ball amb missatge polític són les dues bases de Le Tigre, trio que aterra a Barcelona. Avui també actuen Swod, The Soledad Brothers...
Le Tigre han cantat contra Bush, la guerra a l’Irak, la retallada de llibertats...
Le Tigre
han cantat contra Bush, la guerra
a l’Irak, la retallada
de llibertats...
Foto
Le Tigre han cantat contra Bush, la guerra a l’Irak, la retallada de llibertats...
La música de ball no és frívola i pot contenir missatges polítics i socials. Tres lleones ho han confirmat. Es tracta de Le Tigre, formació electrònica creada a finals dels 90 per una estrella del rock feminista, una editora de fanzines i una directora de pel·lícules lèsbiques. Finalment, la cineasta va abandonar la banda. La video artista JD Samson la va substituir.

Le tigre ha potenciat el seu irònic i agre sentit del humor i ha cantat contra la política de Bush, la guerra a l’Irak i totes aquelles accions que puguin suposar una retallada en la llibertat de les dones. Ho han fet en el seu darrer àlbum, The Island.

Educades artísticament a l’escena underground, per sobre de tot es consideren performers. És per això que els seus concerts esdevenen un gran espectacle en el qual es convina música, imatge i ball. Avui actuen a Barcelona.

* Apolo. Nou de la Rambla, 113. 22.00 hores. De 18 a 22 euros.

MÉS CONCERTS

Swod: Les suaus melodies del piano i els tocs de l’electrònica s’acoplen en aquest grup d’origen alemany. Ryuichi Sakamoto o Keith Jarret són les seves fonts d’inspiració.

* Espai Lliure. Margarita Xirgu, 1. 22.00 h. 16 euros.

The Soledad Brothers: Defensors de la psicodèlia guitarrera, es consideren hereus del rock de garatge dels anys 60. Avui també visiten Barcelona. Presentaran l’àlbum Voice of Treason.

* Sidecar. Plaça Reial, 7. 22.15 horas. De 12 a 15 euros.

Violeta Gómez i Tina Gil :Defensores d’un estil inclassificable, són les encarregades de posar el punt i final a la darrera edició del cicle De prop, dedicat a concerts de petit format.

* La Pedrera. Pg. de Gràcia, 92. 19.30 h. Reserves al 902 400 973.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento