«El Raval viu una època pujant i ara està de moda»

Fa anys que el Raval s’ha desprès del malnom de Barri Xino.
Immers en una transformació urbanística i social, s’ha convertit en un clar exponent de l’heterogeneïtat de Barcelona. El comerç n’és un clar exemple.Pels carrers de l’Eix s’alternen botigues de naturalesa molt variada.Han quedat enrere les problemàtiques endèmiques del Raval?

Ara és un barri que està de moda. Estem vivint una època pujant. Abans hi havia moltes botigues tancades i ara no és així. A l’Eix tenim uns 1.300 comerços. El barri ha fet un gran boom i s’ha equiparat gairebé amb la resta de Barcelona.

Malgrat el boom, les entitats del barri no paren de reclamar la intervenció de les administracions.

Encara tenim algunes dificultats. La prostitució és un dels problemes més destacats, però amb l’aplicació de  la nova ordenança comencem a veure una diferència. Ens preocupa sobretot la narcosala. Els altres problemes que teníem s’han anat solucionant.

Com quins?

El volum de robatoris, que s’ha normalitzat, o els menors que fa uns anys estaven abocats al carrer.

L’activitat nocturna afecta al comerç?

Aquest problema ha millorat respecte fa un parell d’anys, però encara perdura en zones determinades. Totes les problemàtiques repercuteixen en el comerç.

Un gran volum dels comerços de l’Eix estan regentats per ciutadans immigrants. Hi ha problemes d’integració?

No. Procurem que els botiguers immigrants s’integrin a les associacions de comerciants i hi participin activament. Aquest fet facilita la integració en totes dues bandes.

Quines són les perspectives?

Aspirem a molt. A la Rambla del Raval hi haurà una forta transformació, amb nous habitatges, la Filmoteca... Tot això beneficiarà al comerciant i al veí.

Què esperen de l’Any del Comerç?

Al Raval ens interessa molt. Vam ser un els primers eixos de la ciutat. Si es compleixen els compromisos polítics, el futur que ens espera serà molt positiu.

Bio

Té 64 anys, en fa 10 que presideix l’Eix Comercial del Raval i 22 de l’associació del Nou de la Rambla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento