L'obesitat infantil es detecta en nens cada cop més petits

  • Una prova a Badalona oferirà tallers sobre hàbits saludables entre pares i mestres.
  • L'educació emocional pot evitar malalties.
Una alimentación sana resulta clave para evitar la obesidad infantil.
Una alimentación sana resulta clave para evitar la obesidad infantil.
ARCHIVO
Una alimentación sana resulta clave para evitar la obesidad infantil.

Ensenyar els infants a menjar de forma saludable i a gestionar les seves emocions és fonamentals per a la salut, segons els experts, i més quan ja s’estan detectant casos d’obesitat als tres anys d’edat. D’una banda, permeten combatre l’obesitat i altres malalties i, de l’altra, donen les eines necessàries per patir menys estrès, superar les situacions adverses al llarg de la vida i tractar millor els conflictes.

És per això que aquest dimarts l’Ajuntament de Badalona i el programa Thao-Salut Infantil van posar en marxa una experiència pionera a tot Espanya amb la que pretén conscienciar a les famílies sobre la importància de prevenir l’obesitat infantil i altres malalties, i alimentar de forma saludable els nadons.

De fet, l’últim estudi de Thao-Salut Infantil, realitzat el curs passat a la ciutat, revela que el 8,3% de les criatures d’entre tres i cinc anys pateix d’obesitat i un 16,9%, de sobrepès. El percentatge augmenta fins al 35,4% de menors amb més pes del aconsellable en la franja de tres a 12 anys.

S’impartiran tallers a professionals de l’educació infantil, la pediatria i la salut en general per tal que a posteriori puguin educar les famílies. També hi haurà cursos per a famílies i tallers a diverses escoles bressol sobre l’alimentació de nadons i activitat física. S’abordaran temes com la neofòbia alimentària –mecanisme innat en front dels nous sabors- o la influència dels pares a l’hora d’adquirir hàbits saludables.

Intel·ligència emocional

L’Observatori FAROS de la Infància i l’Adolescència de l’Hospital de Sant Joan de Déu i la Fundació Eduard Punset van instar aquest dimarts a potenciar l’educació emocional dels infants i adolescents per reduir episodis d’ansietat, violència i, fins i tot, consum de drogues.

Hi ha evidències científiques sobre les repercussions de les emocions en la salut, i és per això que l’estudi proposa diverses activitats perquè famílies i docents –sobretot tutors i professors d’Educació per a la Ciutadania– afavoreixin el desenvolupament emocional dels seus fills i alumnes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento