La Patum més universal

Berga s’omple fins diumenge per saltar i ballar a la plaça de Sant Pere, el primer any en què aquesta festa llueix ser Patrimoni de la Humanitat.
El ball i la pòlvora es barrejen a la plaça de Sant Pere per la Patum.
El ball i la pòlvora es barrejen a la plaça de Sant Pere per la Patum.
Arxiu
El ball i la pòlvora es barrejen a la plaça de Sant Pere per la Patum.
Berga respira aquests dies la pòlvora i l’ambient de la Patum, la seva festa més grossa i, des d’aquest any, més universal. De fet, la celebració, que salta del calendari coincidint sempre amb el Corpus, va ser declarada a finals del 2005 Patrimoni Material de la Humanitat per la Unesco, un reconeixement únic a Catalunya.L’alta distinció de la Unesco fa preveure una Patum més multitudinària del què va sent habitual.

Del programa festiu d’avui destaca la Patum Infantil (17 hores), tot esperant dissabte, el dia patumaire per excel·lència. I és que la jornada de demà es desperta a les 10 amb la tradicional Passada. La tarda es reserva pels salts a la plaça de Sant Pere. Els focs artificials des del castell de la ciutat il·luminaran la nit més festiva de l’any a Berga.

Ball de l’àliga

Per diumenge, l’últim dia de festa, tornen els salts, la Patum de Lluïment i la Completa,  un dels moments més solemnes de la celebració amb el tradicional ball de l’àliga. Aquest animal reial celebra aquest any els 250 aniversari des que l’Ajuntament va ordenar la seva construcció per donar més vistositat a la Patum.

En paral·lel, els visitants i berguedans poden repassar la memòria festiva a diversos locals de la ciutat.  Al cau d’Art hi ha una mostra dels cartells i fotografies històriques de la Patum.

* Més informació dels actes a www.ajberga.cat/patum.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento