La pobresa ataca els més joves

El 49% dels atesos per Càrites el 2005 eren infants i joves. I més de la meitat vivien en habitatges de relloguer.
Els joves i les dones continuen sent els principals perjudicats del difícil accés a un habitatge digne i de la precarietat laboral.

"La realitat és tossuda" i "la pobresa en moltes llars no es redueix, al contrari es cronifica".

Aquest és el panorama desolador que ahir va descriure el director de Càrites de Barcelona, Jordi Rogà de Leuw, a la presentació de la memòria del 2005 d’aquesta entitat.

Més inversió

Rogà de Leuw va demanar a les administracions una aposta decidida per invertir els recursos necessaris per trencar la cronificació.

El nombre de persones ateses per Càrites continua pujant cada any, una mitjana d’unes 500 persones.

No obstant això, durant el 2005 aquesta tendència es va gairebé triplicar amb un augment de 1.445 persones respecte l’any anterior.

Joves i dones

Dels 22.463 atesos, el 26% són infants i un 23% joves d’entre 18 i 29 anys (ambdós grups conformen el 49% del total de pobres).

Aquestes xifres, segons la cap d’acció social de Càrites, Carolina Roig, confirmen que la "pobresa és més jove" i produeix un "senyal d’alarma" que la societat ha de tenir en compte.

També es manté un elevat nombre de dones, quasi el 60%, en situació d’exclusió. El 12% de les ateses són mares que tenen fills a càrrec.

En situació de relloguer

La meitat de les persones ateses viuen en habitatges de relloguer. Durant els últims cinc anys ha augmentat en nou punts els pobres que viuen compartint pisos, sobreocupats o de relloguer.

La majoria que viuen en aquesta situació són famílies sense recursos econòmics i un 26% estan formades per mares joves.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento