Els funcionaris de Justícia inicien avui una vaga indefinida

El Departament de Justícia vol pagar més als que no agafin la baixa i evitar l’absentisme. Els sindicats diuen que hi ha un bon rendiment.

Els 7.000 funcionaris de l’Administració de Justícia que treballen a Catalunya fan vaga indefinida des d’avui. Reclamen millores salarials i flexibilització d’horaris.

La Generalitat els ofereix rebaixar l’índex d’absentisme per cobrar més.

Els sindicats diuen que als jutjats no tenen el pitjor rendiment, si es compara amb la resta de la Conselleria de Justícia.

L’aturada pot provocar la paralització de molts jutjats. De fet, la primera jornada de vaga de dimecres va ser seguida, segons els sindicats, per un 80% de la plantilla, i va obligar a suspendre uns 200 judicis.

Contra l’absentisme

La pressió negociadora sindical exigeix millores salarials i la reducció de jornada a les 35 hores setmanals.

El principal desacord entre l’administració i els sindicats és l’absentisme.

Justícia esgrimeix estudis que apunten a un 5,9% de treballadors en situació de baixa, a sis de cada cent dies de treball perduts.

Una xifra massa alta, segons la Conselleria, pel que proposa complements salarials de fins a 1.800 euros per als treballadors que no agafin la baixa.

Un altre problema, segons Justícia, és l’incompliment de l’horari, que afegit a les baixes mèdiques desestabilitzen el servei.

Núria Clèries, directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, diu que un 31% fa trampa per fitxar.

Més baixes als centres juvenils

Si l’índex d’absentisme global del Departament de Justícia és del 6,98%, segons un estudi, el col·lectiu amb els índexs més elevats és el dels Centres de Justícia Juvenil (11,26%), els Centres Penitenciaris (9,16%) i, en tercer lloc, l’Administració de Justícia (5,94%).

Els dies perduts de feina per treballadors en cada col·lectiu és a Centres Penitenciaris de 30 dies (un mes de baixa a l’any), 25 a Justícia Juvenil i 15 a l’administració general.

L’absentisme, per tant, també és significatiu entre els funcionaris judicials, que tendeixen a baixes més llargues en menys individus que a la resta de departaments.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Mostrar comentarios

Códigos Descuento