Injecten cèl·lules mare a un malalt d’infart per regenerar-li el cor danyat

Teràpia pionera a Catalunya.
Metges de l’hospital de Bellvitge i de la Unitat de Teràpia Cel·lular del Centre de Transfusions i Banc de Teixits (CTBT) han injectat cèl·lules mare purificades a un pacient que havia sofert un infart amb la finalitat que regenerin les parts del miocardi danyades per la lesió.

L’implantament al cor d’aquestes cèl·lules positives es va fer el passat dia 17, després d’un procés de purificació, i amb resultats esperançadors. Es tracta de la primera vegada que s’utilitza aquesta teràpia a Catalunya dins d’un assaig clínic en el qual participen diversos centres sanitaris espanyols.

Trasplantaments

Al Centre de Transfusions i Banc de Teixits també s’està fent l’obtenció de cèl·lules precursores hemopoètiques, que són manipulades i congelades amb la finalitat de ser utilitzades en trasplantaments de malalts neoplàstics mielosuprimits. Tots aquests procediments estan subjectes a continus controls bacteriològics i funcionals per tal de garantir que el producte final reuneixi les característiques adequades, segons els investigadors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento