Els saquejadors de Canaletes van causar danys per 602.682 euros

Els comerciants exigeixen que es canviï la ubicació de les celebracions del Barça i reclamen càstigs i penes exemplars.
Els comerciants de la Rambla van valorar ahir en 602.682 euros les pèrdues pels saquejos i destrosses que es van produir la nit de les celebracions a Canaletes de la victòria del Barça a la Champions.Una trentena d’establiments van ser víctimes de desperfectes de diversa consideració. Sis comerços van patir robatoris de material,  13 botigues van detectar danys a portes i persianes, i 22 van sofrir trencament de vidres i aparadors.

El centre comercial El Triangle, situat entre la plaça Catalunya i el carrer Pelai, és qui se’n va endur la pitjor part, ja que els seus danys s’eleven a uns 400.000 euros. La botiga Levi’s, una de les més afectades, va restar cinc dies tancada.

«Les botigues d’aquestes zones poden arribar a fer de caixa uns 8.000 euros, per això és tant important obrir quant més aviat millor», va assegurar ahir el gerent de Springfield. Aquest comerç, com alguns altres, està a l’espera de saber què els cobrirà les seves asseguradores.

Els comerciants van exigir que es canviï la ubicació de les celebracions blaugranes i d’altres actes multitudinaris per evitar nous aldarulls i garantir la seguretat de les persones.

Comissió especial

El president de Barnacentre, Emili Sarrion, i el d’Amics de la Rambla, Francesc Llamazares, van demanar ahir penes més contundents contra els vàndals.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir la creació en un mes d’una comissió d’anàlisi i tractament del fenomen del vandalisme. La comissió serà presidida pel cinquè tinent d’alcalde, Jordi Hereu.

Una rèplica de la font de Canaletes

Els comerciants van donar ahir diverses solucions per evitar les celebracions massificades del Barça. Una de les propostes és fer una petita festa a Canaletes i després traslladar la gent a una altra zona on es faci un concert. Una altra fórmula és construir una rèplica de la font de Canaletes en una zona més àmplia per celebrar els triomfs del Barça sense incidents. Segons Sarrion, «estem disposats a financiar una font bessona».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento