La mort d’un indigent destapa l’existència de ‘terrats pastera’

El cadàver va aparèixer en un terrat de la Barceloneta ja denunciat. Els veïns van avisar d’aquest fenomen de «barraquisme urbà».
Terrat de la Barceloneta on van trobar un cadàver diumenge passat.
Terrat de la Barceloneta on van trobar un cadàver diumenge passat.
Foto
Terrat de la Barceloneta on van trobar un cadàver diumenge passat.
Dels precaris i insalubres pisos pastera s’ha degenerat a un altre habitatge encara més infrahumà: els terrats pastera. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va mostrar ahir la seva preocupació per l’augment d’aquest nou tipus de «barraquisme humà», que ha quedat al descobert, arran de la mort d’un indigent en un terrat a la Barceloneta.«Aquest fenomen no és nou a Ciutat Vella, però sí a barris com la Barceloneta», va assegurar ahir la presidenta de la FAVB, Eva Fernández.

El diumenge, els Mossos van trobar el cadàver d’un indigent en un terrat d’un edifici del carrer Ginebra. El jove, d’origen algerià i de 27 anys, portava dos o tres dies dormint al terrat. La policia creu que podria haver mort per sobredosi de droga. Segons Fernández, els veïns van denunciar aquesta problemàtica el passat 8 de maig a l’Ajuntament i a la Guàrdia Urbana, així com a la Síndica de Greuges.

El districte de Ciutat Vella, que ahir va fer una neteja d’emergència al terrat esmentat, va informar que les inspeccions havien de començar aquesta setmana. Fernández va criticar la lentitud de l’administració i va reclamar una ràpida solució als terrats pastera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento