«No lluitem només pel comerç, també pel barri»

L’Eix Comercial del Passeig Maragall és una terra de fronteres.
Al llarg dels dos quilòmetres de longitud d’aquest carrer hi conflueixen tres districtes: Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu. És l’únic punt comercial de Barcelona amb aquestes característiques.Com es porta això de pertànyer a tres districtes?

La veritat és que bé. Ens toca treballar amb tots tres alhora, però ens organitzem sense problemes.

Pel que fa a la ubicació, a més, no es pot dir que sigui una zona de pas...

No, però el nostre objectiu no és atreure clients de fora, sinó que els veïns del barri es quedin a comprar. En aquesta zona, hi ha hagut molt habitatge buit i una mancança d’habitants. Ara aquesta tendència està canviant. Hi ve a viure molta gent jove.

I com pensen atreure-la?

Organitzem moltes activitats de cara al barri. No lluitem només pel comerç, sinó també pel barri. Volem que la gent s’hi senti a gust i que no només compri, sinó que també s’hi passegi.

Fa dos anys es va remodelar el passeig. El comerç ho ha notat?

I tant! Ha valgut la pena. Vam patir dos anys d’obres, però ja se sap, s’ha de tenir la mentalitat de pensar en el futur. El comerç s’està modernitzant. Les botigues antigues, que encara n’hi ha, estan donant pas a gent jove, amb més sentit emprenedor i empresarial.

Com pot ajudar l’Any del Comerç a l’Eix?

Moltíssim. Estem fent tantes coses que per força es notarà la nostra presència.

Es farà res especial?

Estem preparant unes jornades setmanals que duraran uns quants mesos per ensenyar a comprar als nens i nenes, que aprenguin criteris per dur a terme una compra responsable.

Bio

Té 58 anys, una botiga de marcs i quadres, i presideix des de fa 8 anys l’Eix del Passeig Maragall.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento