La Pedrera experimenta amb Perejaume

  • Gran retrospectiva de l'autor contemporani.
  • Amb 200 obres corresponents a 20 anys de trajectòria.
Una de les 200 obres exposades a la Pedrera.
Una de les 200 obres exposades a la Pedrera.
Perejaume / ACN
Una de les 200 obres exposades a la Pedrera.

La Pedrera dedica a l’artista Perejaume una àmplia exposició retrospectiva, quje es va inaugurar el dilluns 24 d’octubre, i compta amb 200 obres dels darrers 20 anys de trajectòria de l’autor.

El llarg i l’impactant títol de l’activitat és: Ai Perejaume, si veies la munió d’obres que t’envolten, no en faries cap, de nova!, i posa de manifest una de les idees centrals de la mostra, que és la de l’excés. Per reafirmar aquesta teoria, Perejaume afirma que, en el món actual, "tot s’ha convertit en una espècie d’exposició permanent i la pròpia cultura creix, es sobreescriu i s’acumula sense parar, condemnada a convertir-se en una narració infinita».

D’aquesta situació, en sorgeixen les necessitats "d’ocultar-se i de callar-se", afirma el creador. L’exposició s’exhibirà a la Pedrera fins al 12 de febrer i està comissariada per Martí Peran. Perejaume ha sentit des de la dècada dels noranta la necessitat de "despintar, de desfer, de desdibuixar i de restituir les paraules i les imatges al seu lloc d’origen, per rehabilitar la nostra relació amb el món". La seva és una experimentació contínua en pintura, escultura, dibuix, text, accions, fotografia i vídeo.

Treball en pedra com Gaudí i Jujol

La mostra de la Pedrera s’inicia amb un seguit d’obres en pedra, entroncant el treball de Perejaume amb els de l’arquitecte Antoni Gaudí i amb els de Josep Mª Jujol. Es passa a debatre en diverses peces com de pictòric és el món en opinió de Perejaume, qui també ha recobert una de les columnes de la Pedrera de Gaudí.

*Passeig de Gràcia, 92. Horari de visita: de les 10.00 a les 20.00 hores, de dilluns a diumenge. Entrada gratis. Fins al 12 de febrer de 2012.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento