Làmpades modernistes il·luminaran el Passeig de Gràcia aquest Nadal a Barcelona

  • Ja s'han començat a col·locar i aniran des de la Plaça Catalunya fins als Jardinets.
  • Els llums s'encendran a principis de desembre.
Les làmpades modernistes.
Les làmpades modernistes.
AGENCIAS
Les làmpades modernistes.

Llums de Nadal imbuïts d’aires del Modernisme. El Passeig de Gràcia de Barcelona lluirà durant les festes nadalenques un nou enllumenat, segons va presentar ahir l’associació Amics del Passeig de Gràcia. Després de dos anys amb la mateixa il·luminació, estrenarà enguany unes noves làmpades, fabricades amb leds, de baix consum elèctric, i que estan inspirades en les formes corbades de l’estètica modernista.

De grans dimensions (tenen una alçada de 1,95 metres i una amplada de 2,80), són de color blanc i les culminen unes garlandes grogues amb centelleigs. "Són sòbries i senyorials", va assegurar al respecte el president de l’entitat, Lluís Sans.

Els llums, que es van començar a instal·lar el passat 5 d’octubre i s’encendran probablement el dia 1 de desembre, s’estan col·locant en l’eix central i els laterals del Passeig de Gràcia, des de la Plaça Catalunya fins als Jardinets de Gràcia. En total, seran unes 200 unitats, una trentena menys que els dos darrers anys.

Poques hores de llum

El cost de la il·luminació serà de prop de 100.000 euros, un preu similar al de l’any passat, que paguen els comerciants a mitges amb l’Ajuntament. En aquest sentit, Sans va lamentar la "poca implicació" d’alguns dels botiguers de la zona, sobretot algunes cadenes internacionals de moda que no han volgut participar-hi. I el fet que els llums només puguin estar encesos 188 hores. "Ja hem demanat a la Generalitat que canviï aquesta norma, que no té sentit", va reclamar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento