Dissenyen un Empire State mini a la zona zero de Fondo

La torre recorda l’edifici de Nova York i seria per allotjar els 16 veïns afectats per l’explosió de gas. Un segon projecte és una estructura hexagonal de 8 plantes.
Els 16 afectats per l’explosió de gas a la Rambla del Fondo i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet han rebut amb satisfacció dos esboços del que serà el nou edifici pels veïns. Totes dues propostes són torres de disseny, que costen 3,5 milions d’euros.Els arquitectes Alonso-Balaguer, a petició de l’Ajuntament, s’han posat a disposició dels veïns afectats per dibuixar dos edificis singulars. El primer és una torre hexagonal de vuit plantes, amb dos pisos per planta, però és el projecte que menys sedueix l’Ajuntament de Santa Coloma, «perquè trencaria la continuïtat urbanística de la zona», formada per edificis de quatre plantes. La segona solució, també amb un edifici de disseny, «recorda a l’Empire State Building de Nova York», va explicar a 20 minutos Ángel Moratilla, portaveu dels afectats, i permetria que els tres o quatre primers pisos es mantinguessin seguint la trama urbana actual i acollint tres pisos per planta. A sobre, s’hi assentaria una torre de quatre pisos més amb dues vivendes a cada replà.

El projecte té un cost estimat al voltant de 3,5 milions d’euros, que finançaran «una part les companyies d’assegurances» i l’altra Adigsa de la Generalitat o els possibles responsables de l’explosió, si així ho estimen els jutges.

De Les Arenes a l’Hesperia Tower

El gabinet d’arquitectes Alonso-Balaguer ha saltat darrerament a les pàgines d’actualitat per ser els autors, associats  amb el britànic Richard Rogers, de l’Hotel Hesperia Tower, que destaca per la gran cúpula de vidre, sota la que hi ha un restaurant panoràmic. També pel disseny del centre d’oci a l’antiga plaça de braus de Les Arenes, que ubicarà un gran complex d’oficines i un altre dedicat a l’oci, també cobert amb una cúpula de zinc amb vidres que donaran llum natural a l’espai central.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento