Els millors anys de la pintura catalana

  • Són una vintena d'obres de Nonell, Cassa, Canals o Cusachs.
  • Es mostren a la galeria Artur Ramon de Barcelona.
'Poble pescador', de Ramon Pichot.
'Poble pescador', de Ramon Pichot.
Galeria Artur Ramon.
'Poble pescador', de Ramon Pichot.

Canals, Cusachs, Nonell, Urgell i Casas són els grans pintors presents a la nova exposició d’Artur Ramon Art de Barcelona, dedicada a L’edat d’Or de la pintura catalana. L’ambiciosa mostra recull una vintena d’obres singulars d’aquests importants artistes i es centra en el període comprès entre el 1885 i el 1930.

El total d’autors presents en la exhibició, uns 17, es reivindiquen per part de la galeria com un grup de mestres que van coincidir amb el naixement de moviments culturals tan destacats com el Modernisme i el Noucentisme. I amb esdeveniments de la importància social i històrica de les Exposicions Universals que es van celebrar a Barcelona els anys 1888 i 1929.

D’un temps i d’un país

Les peces exposades van des del naturalisme de Baixeras fins al paisatgisme de Joaquim Mir, Eliseu Meifrèn i Modest Urgell. Ramon Casas aporta el realisme sensual (amb les pintures Cap de dona i Bust de dona) i Isidre Novell i Ramon Pichot afegeixen el seu estil  inclassificable.

*C/Palla, 25. De 10 a 13.30 i de 17 a 20 hores. Tancat dissabte a la tarda. Fins al 8 de gener de 2012. www.arturamon.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento