Muntadas fa memòria de l'art als vuitanta

  • Al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).
  • Es presenta la instal·lació de l'artista català 'Between the Frames: The Forum'.

El MACBA mostra des d’aquest dimecres una peça artística d’Antoni Muntadas que el museu ha adquirit recentment. A l’obra Between the Frames: The Forum, l’artista català reflexiona sobre els canvis que es donen en la creació artística a la dècada dels anys vuitanta.

Muntadas va presentar aquest dimarts la instal·lació en la seva nova ubicació a la institució de la plaça dels Àngels i va explicar que aquella dècada dels vuitanta "va donar un protagonisme als intermediaris, que interpretaven, exposaven i, fins i tot, arribaven a manipular l’obra". Muntadas ha anat modificant la presentació d’aquesta peça fins a l’any 2000. Són 260 minuts de projecció a partir d’entrevistes a galeristes, marxants i crítics d’art.

La importància de tota una dècada

Bartomeu Marí, director del MACBA, va explicar ahir la importància dels vuitanta en l’art: "En aquella dècada prodigiosa va començar a emergir l’art al continent africà i a Amèrica del Sud, els rols femenins van adquirir protagonisme en l’art i també es va començar a parlar de multiculturalismes".

*Pl. dels Àngels, 1. Fins al 30 d’abril de 2012. www.macba.es.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento