Xirgu s'apareix al Romea com a fantasma

  • S'estrena la primera obra de la nova etapa del teatre.
  • Amb Julio Manrique com a director artístic.
Llum de guàrdia', l'estrena de temporada del Romea.
Llum de guàrdia', l'estrena de temporada del Romea.
David Ruano
Llum de guàrdia', l'estrena de temporada del Romea.

Julio Manrique ha volgut estrenar-se com a responsable artístic del teatre Romea amb una obra de teatre que ha sortit d’ell i de Sergi Pompermayer. Llum de guàrdia és el primer espectacle de la present temporada teatral 2011-2012, i en aquest text el teatre és un dels personatges que hi surt reflectit a l’acció. Un altre dels protagonistes d’impacte és el fantasma de la mítica actriu Margarida Xirgu, que es passeja pel Romea i que llançarà una maledicció a una companyia de teatre que vol presentar dalt de l’escenari una obra que porta el nom de Xirgu.

L’humor i el misteri són dos dels pilars d’aquest guió teatral que ha anat sorprenent als mateixos autors durant el procés de construcció de la història. Pompermayer ha assegurat que ni ells mateixos sabien "com acabaria", i que per això ha estat una autèntica aventura.

A Llum de guàrdia hi ha, a més, la participació dels actors Andrew Tarbet, Mireia Aixalà, Ivan Benet, Cristina Genebat, Oriol Guinart, Xavier Ricart i Marc Rodríguez.

Manrique assegura que ha volgut començar aquesta etapa treballant amb aquest equip d’intèrprets. Els considera com als seus "còmplices" i com a la seva "pseudofamília". La trama presenta un seguit de vides creuades arran de la maledicció de la Xirgu sobre la companyia i sobre el teatre, que s’incendia. Les víctimes del conjur es reuneixen set anys després del sinistre.

*Hospital, 56. Avui a les 21.00 hores; Dissabte a les 18.30 i a les 21.30 hores; Diumenge a les 18.30 hores; Preu: de 19 a 28 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento