La Via Laietana està saturada cada dia per 43.000 vehicles

Es vol prioritzar els vianants sobre els cotxes.
L’estudi de mobilitat del Casc Antic, encarregat pel districte de Ciutat Vella i presentat ahir, proposa convertir el barri en una gran zona de vianants. Per això es preveu canvis de sentit i peatonalització de vies.La Via Laietana, la més saturada del Casc Antic amb una mitjana de 43.000 vehicles diaris, és la que podria patir més transformacions.

Si finalment l’Ajuntament ho aprovés, les voreres de la principal arteria del barri guanyarien un metre. Per contra, perdria un carril i el trànsit privat ascendent desapareixeria. Hi hauria tres carrils descendents per a vehicles i només es podria pujar la via amb bus.

El projecte de millora de la mobilitat, que es preveu iniciar el 2007, aconsella el canvi de sentit del carrer de la Princesa i la restricció del trànsit privat.

A l’esquema proposat, s’eviten les parades i trànsits d’agitació per davant de la façana del mercat de Santa Caterina. Es preveu redissenyar la Plaça Urquinaona per reduir els accidents i fer peatonal el carrer Jonqueres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento