Ciutat Vella liderarà la nova Policia de barri amb agents especialitzats

  • Hi haurà menys rotació de policies.
  • Perquè puguin conèixer més bé la seva zona i siguin més propers als veïns.
Un mosso i un urbà, patrullant plegats pels carrers de Barcelona aquest estiu.
Un mosso i un urbà, patrullant plegats pels carrers de Barcelona aquest estiu.
Álex Palau / Ajuntament de Barcelona
Un mosso i un urbà, patrullant plegats pels carrers de Barcelona aquest estiu.

Aconseguir guàrdies de barri que coneguin la realitat de cada zona i els problemes de fons per poder actuar de forma preventiva. Aquest és l’objectiu de la nova policia de barri, que liderarà Ciutat Vella. La regidora del districte, Mercè Homs, explica a 20 minutos que vol agents destinats "no només a Ciutat Vella, sinó a cadascun dels quatre barris del districte, que són molt diferenciats".

Per aconseguir-ho, cal reduir la rotació dels agents, tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra, per tal que els policies de proximitat coneguin més bé el seu barri assignat, els seus veïns, les seves problemàtiques i els punts conflictius.

"Així, els policies es nodriran d’una informació que si treballessin només de passada no tindrien, i que ens permetrà atacar els problemes de fons i, paral·lelament, atacar allò que sigui més visible", va afegir Homs, qui creu que fins ara s’ha fet la feina "molt a pedaços" o s’ha decidit actuar "en última instància".

Patrulles mixtes

A l’espera de la reforma de la policia de barri, aquest estiu s’ha repetit l’operatiu de patrulles mixtes de proximitat tant a Ciutat Vella com a la resta de Barcelona. Es tracta d’un dispositiu que es va posar en marxa per primera vegada durant les darreres festes de Nadal.

Per primer cop, parelles de guàrdies urbans i de mossos d’esquadra han patrullat pels carrers i places engalanats durant les Festes de Gràcia i Sants, que es van desenvolupar sense incidents remarcables. És per això que el dispositiu s’allargarà fins a les Festes de la Mercè. Durant els mesos de juliol i d’agost, 199 dotacions policials han patrullat conjuntament per les zones turístiques i comercials de la ciutat, desenvolupant tasques preventives i de proximitat, tot i que també han practicat diverses detencions.

Caçats en plena acció

Les patrulles mixtes han dut a terme 135 actuacions, que han comportat la identificació de 313 persones i 22 vehicles, així com la detenció de 15 sospitosos, principalment, de lladres caçats in fraganti a zones turístiques, com el centre de Barcelona.

Una de les parelles va participar, juntament amb altres dotacions policials, en la detenció, el 27 d’agost a Sant Martí, de tres homes que es feien passar per membres dels cossos de seguretat. La Policia va haver de perseguir els sospitosos, que viatjaven a gran velocitat i de forma temerària per la Ronda Litoral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento