El Govern crea una oficina per lluitar contra el frau

Serà independent. La Generalitat crearà una Oficina Antifrau per evitar casos de corrupció en l’adjudicació d’obra pública.
El conseller en cap, Josep Bargalló, va avançar ahir que abans de quatre mesos el Parlament debatrà el projecte de llei per formalitzar l’ens, que no tindrà cap relació amb la Sindicatura de Comptes (que fiscalitza els números de les administracions públiques) i serà la primera d’aquestes característiques a l’Estat.

La creació d’aquesta oficina es va decidir en el ple extraordinari sobre la crisi del Carmel, amb els vots de tots els partits excepte CiU.

Poder judicial

A la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell Executiu, Bargalló va explicar que l’oficina gaudirà d’una «independència orgànica, clara i relevant, i plens poders d’actuació» per investigar i controlar les activitats fraudulentes o il·legals dins la Generalitat i els serveis públics.

Tot i que Bargalló es va negar a dir qui dirigirà l’oficina per «no cremar-lo», va insistir que tindrà «àmplia experiència en el món judicial, sobretot en fiscalia anticorrupció», i amb coneixement de l’àmbit europeu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento