El carril bus de la Gran Via no serà segregat per evitar embussos a la C-31

La Generalitat posa en marxa la creació d’un carril per a autocars, autobusos i vehicles on vagin més de dos persones.
La Gran Via plena de cotxes sortint de Barcelona (Hugo Fernández).
La Gran Via plena de cotxes sortint de Barcelona (Hugo Fernández).
Hugo Fernández
La Gran Via plena de cotxes sortint de Barcelona (Hugo Fernández).
La Generalitat ja ha posat  en marxa el tràmit per habilitar un carril exclusiu per VAO (Vehicles d’Alta Ocupació) a una de les entrades de Barcelona, la de la Gran Via.

Si es compleixen els terminis, a finals de l’any vinent, hi podrà haver un carril únic no segregat, que permetrà als autobusos i en ocasions als vehicles amb més de dos ocupants (VAO) procedents del Maresme estaviar-se uns 10 minuts en el trajecte, ja que els evitarà els embussos diaris d’entrada per la Gran Via.

Començarà a Montgat

El carril VAO començarà a Montgat, a la confluència de la C-31 amb la N-II.

Tindrà una amplada de 3,5 m i un recorregut de 7,2 km. És el més senzill d’instaurar perquè no caldrà fer obres d’ampliació de calçades.

Segregat al Besòs

Només estarà segregat per barreres al seu pas pel viaducte del Besòs i, a la resta del trajecte, no.

Així s’evitaran els embussos que hi ha a altres carrils bus segregats, com el de l’M-30 de Madrid, quan es produeix una avaria.

El carril exclusiu s’acabarà a l’alçada de Rambla de Prim, on enllaçarà amb les línies convencionals i seguirà pel lateral una vegada s’enllesteixin les obres de cobertura de la Gran Via.

Més carrils

C-58 - Meridiana: Dos carrils fins a Ripollet per l’Avinguda Meridiana. Al matí,  seran d’entrada i a la tarda de sortida (reversibles). Tindrà 6,7 Km. És una de les línies més utilitzades amb 440 busos diaris. El projecte ja ha sortit a informació pública.

Diagonal - Molins: La mitjana de la Diagonal tindrà dos carrils reversibles. És l’obra amb els tràmits més complexos: afecta a trams de titularitat de l’Estat, la B-23, pel que ara s’està negociant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento