Els joves es mobilitzen per frenar la precarietat laboral

Volen que se’ls garanteixi el dret a l’emancipació contemplat a l’Estatut.
Una trentena de joves van protestar ahir davant la Generalitat. (Jordi Soteras)
Una trentena de joves van protestar ahir davant la Generalitat. (Jordi Soteras)
Jordi Soteras

«Només es recorden de nosaltres quan hi ha una concentració pel botellón», diuen.

Però els joves tenen altres reivindicacions, com que se’ls garanteixin «els nostres drets a l’emancipació», contemplats al nou Estatut.

Per això és bàsic, critiquen, «acabar amb la precarietat laboral», el que ha portat a 11 entitats juvenils a iniciar diverses mobilitzacions.

Performance reivindicativa

Una performance va escenificar ahir a la plaça de Sant Jaume els percentatges desfavorables al col·lecitiu de joves en edat laboral.

Un 57,4% dels seus contractes són temporals. A més, segons les entitats, hi ha els alts índexs d’accidents laborals, «on en el 37% dels casos hi ha joves involucrats».

Tanmateix, «si comparem els salaris», els joves cobren «el 60% del que cobraria un adult per la mateixa feina».

«Mireu a França», clamava Maria Recuero, una de les portaveus de la Plataforma Jove Primer de Maig, en laque s’hi agrupen les 11 entitats.

«Sense la unió dels joves no podrem fer res», lamentava Recuero, i detallava diverses accions del moviment «per mobilitzar-nos contra la precarietat en general i per la laboral».

Els joves, segons ells mateixos, «ens hem anat conformant» sense reivindicar els drets, ara, però, «agafarem l’espurna dels francesos, a veure si espavilem».

Reivindicacions d’universitaris

Els estudians universitaris són els qui més pateixen les conseqüències de la precarietat laboral.

És per això que la Plataforma Jove incidirá en fer campanya a diverses facultats, com la d’Econòmiques, on dimecres rebran la visita d’un membre del sindicat d’estudiants francesos per detallar-los la similitud entre les reivindicacions.

«Hem de promoure la mobilització dels joves», sense això, «ens pendran el pèl», asseguren.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento