Més radars i controls policials en la principal operació sortida

  • S'inicia aquest divendres i es preveuen cues a l'AP-7, la C-32 i l'N-340.
  • Uns 500.000 vehicles sortiran de Barcelona.
  • Aquest dijous hi va haver dos morts més.
Imagen de archivo de coches circulando por una carretera.
Imagen de archivo de coches circulando por una carretera.
ARCHIVO
Imagen de archivo de coches circulando por una carretera.

L’operació sortida d’agost (que comença a les 15 hores d’aquest divendres i acaba a les 15 hores de dissabte) i la de tornada de juliol (diumenge, de 15 a 24 h) estan pendents del temps. I és que, segons com evolucioni la meteorologia, els conductors planificaran la seva circulació a la carretera d’una manera o una altra. Amb tot, el Servei Català de Trànsit preveu que prop de 500.000 vehicles surtin de l’àrea de Barcelona aquest cap de setmana.

Les vies més complicades seran l’AP-7 en sentit nord, en direcció a França, i en sentit sud, per arribar a la Costa Daurada. També pot registrar cues la C-32 en tots dos sentits, l’N-340 entre el Vendrell i Tarragona i les vies d’accés a la Costa Brava. A més a més, aquest estiu s’ha incrementat en 17 el nombre de radars a les carreteres catalanes. A principis d’agost en seran 30.

Amb tot, la setmana prèvia a l’operació sortida s’ha tenyit de negre amb la mort de cinc joves que tenien poc més de 20 anys. Aquest dijous, una altra noia de 23 va perdre la vida a causa de les ferides que va patir en un accident de trànsit a Mont-roig del Camp dimecres, jornada en què també van finar quatre nois més a Orís. Els Mossos incrementaran els controls, especialment, amb l’operació Pas de l’Estret.

L’Aeroport, a tot gas

L’Aeroport de Barcelona-El Prat ha iniciat també l’operació sortida d’agost, que acabarà dimarts. Entre aquestes jornades es preveu que hi passin uns 850.000 viatgers. Es calcula que 5.247 vols, 151 dels quals xàrters, aterraran i s’enlairaran. Mallorca, Eivissa, Madrid, Àmsterdam, París, Roma, Londres, Moscou i Tel Aviv són les principals destinacions. Però, per als qui es queden a Barcelona, a l’agost no s’haurà de pagar a la Zona Verda d’aparcament, tot i que serà exclusiva per als residents amb distintiu. I a la Zona Blava s’haurà de pagar a alguns dels carrers més cèntrics i concorreguts (la llista, a www.bsm.cat).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento