Allau d'accions contra la retallada sanitària i els deutes hipotecaris

  • Treballadors del Parc de Salut Mar van fer aturades aquest dilluns i les ambulàncies comencen aquest dimarts.
  • Diversos ferits en un desnonament.
Desnonament en el barri del Clot.
Desnonament en el barri del Clot.
ACN
Desnonament en el barri del Clot.

La ciutadania es revela contra les retallades en Sanitat i contra els desnonaments. Diferents protestes van coincidir aquest dilluns a Catalunya, amb manifestacions i vagues al sector de la Sanitat, que van coincidir amb l’intent d’aturar diversos desnonaments.

Així, un 62% dels treballadors de l’Hospital del Mar i un 72% dels empleats de l’Esperança, segons dades sindicals, van secundar ahir una vaga contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha presentat l’empresa i que podria afectar a 194 empleats (43, metges). L’empresa va reduir la participació al 6,5%. Aquest dimarts tenen previstes noves aturades i asseguren que la plantilla renuncia a beneficis per evitar acomiadaments. En aquest sentit, també el comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa va presentar aquest dilluns a la direcció mesures per evitar un ERO. I l’Hospital de Mollet espera tancar el 2011 de forma "sostinguda".

A més, CCOO, UGT i USOC en el transport sanitari reafirmen la vaga indefinida d’ambulàncies que ha començat aquesta mitjanit. Volen així frenar l’ERO presentat per la gestora, que afectaria a 200 dels 1.900 treballadors, i protestar contra les retallades, que suposarà la retirada de 47 unitats de suport bàsic i l’eliminació de 500 llocs de treball.

Un aturat, l’altre no

tUns 300 veïns van intentar aquest dilluns evitar el desnonament d’una família del pis on han viscut els darrers 26 anys, al nº 22 del carrer Andrade de Barcelona. L’acció no va tenir èxit. Tot i l’intent de bloqueig de l’entrada, que va provocar moments de tensió amb els Mossos, van poder fer el desallotjament. Hi va haver tres ferits. On sí va tenir èxit la força veïnal va ser a la Roca, on 100 persones van fer ajornar un desnonament.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va defensar aquest dilluns la necessitat de posar en marxa la figura d’un mitjancer entre bancs i usuaris en cas d’impagament de la hipoteca. Ribó va apostar-hi durant la seva compareixença davant la comissió de Justícia del Parlament que ha d’estudiar mesures com la dació. Segons ell, el suggeriment d’ICV-EUiA, ERC i C’s de condonar el deute si s’entrega l’habitatge són "propostes de futur". La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, va mostrar-se partidària del sistema francès perquè "la condonació de part del deute pot significar en la pràctica la dació en pagament".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento