Aflora un nou problema social

  • La Síndica alerta que hi ha 400 immigrants malvivint en naus industrials i 'pisos patera' de l'àrea de Barcelona amb un alt risc de quedar-se al carrer en breu.
La Síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà.
La Síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà.
20MINUTOS.ES
La Síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà.

Un nou problema social. Unes 400 persones malviuen en naus industrials i pisos pastera als barris del Poble Nou i el Besòs, segons va denunciar aquest dijous la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà. Es tracta sobretot d’homes d’entre 30 i 40 anys d’origen subsaharià.

Segons Vilà, són persones que estan arrelades aquí perquè hi viuen des de fa uns tres anys (temps suficient per obtenir la residència per arrelament social). "Parlen castellà i alguns, català, i participen activament en festes i activitats dels barris", va indicar. En aquest sentit, va demanar la "implicació" de totes les administracions –opina que en molts casos se superen les comptències municipals– per intentar troba-hi una "solució global". La Síndica va alertar que la situació ha empitjorat. I és que la majoria es dedica a la recollida i la venda de ferralla, material el preu del qual ha baixat considerablement en els darrers temps.

Seran desallotjats

En aquest sentit, Vilà va recordar que dilluns que ve se celebra el judici previ al desallotjament d’un dels majors assentaments de Barcelona, el que està situat en una antiga nau industrial del carrer Badajoz i on hi habiten unes 140 persones. De la vista sortirà la data per desocupar la nau. Es preveu que aquesta actuació es fixi per al setembre.

La defensora de la ciutadania va reclamar a l’Ajuntament de Barcelona que, davant d’aquest fet, prepari un "dispositiu d’emergència social", entre d’altres, una atenció social bàsica, amb allotjament i manutenció temporal i, sempre que sigui possible, formació ocupacional.

També va sol·licitar al consistori que no dispensi un tracte discriminatori cap a aquest grup. Dels 140 okupes la meitat tenen fixada allà la seva residència des de fa uns tres anys, mentre que els altres 70 són itinerants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento