Els joves volen ser infermers i metges tot i les retallades

  • Són els estudis més sol·licitats malgrat les notes exigides i l'amenaça d'ERE als hospitals.
  • Més nois i noies s'apunten a la universitat davant la falta de feina.
Médicos en el pasillo de un hospital público.
Médicos en el pasillo de un hospital público.
ARCHIVO
Médicos en el pasillo de un hospital público.

Els joves que començaran a estudiar a la universitat continuen apostant per Medicina i Infermeria, malgrat les retallades que viu el sistema sanitari per causa de la crisi. Així ho demostra el fet que siguin dues de les carreres més sol·licitades en primera opció, segons les dades de preinscripció presentades ahir pel secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà.

Medicina, tot i exigir les notes més altes, és la carrera més sol·licitada a la Universitat de Barcelona (UB), a l’Autònoma de Barcelona (UAB), a la de Lleida (UdL) i a la Rovira i Virgili (URV), i és la cinquena a la de Girona (UdG). Infermeria és el grau més demanat a la UdG; el segon, a la UdV i el tercer, a la UB, la UdL i la URV.

Ocasió per formar-se

S’han preinscrit 50.650 alumnes, 1.009 més que el curs passat. Vuit de cada 10 estudiants ja tenen plaça assignada i és la primera opció per a sis de cada 10. L’increment de peticions respon a l’augment de sol·licituds d’estudiants de fora de Catalunya i de titulats universitaris, alguns dels quals aprofiten la crisi per formar-se. Una prova que els joves busquen aprofitar la falta de feina per seguir formant-se és la Universitat de Girona, on les peticions són tan elevades que hi ha llista d’espera a la meitat de les titulacions.

Per la seva banda, Castellà va demanar que es tornin a fixar quotes d’accés a la universitat per a alumnes de Batxillerat i de cicles formatius, ja que alguns trien aquests cicles per entrar més fàcilment a la universitat. A 78 centres, més del 30% dels estudiants provenen dels cicles formatius, i en 19 suposen més del 50% de l’alumnat, com passa a educació infantil a la UAB (67,1%) i a la URV (69,05%). "Seria nefast que algú pensés que els cicles formatius són la porta del darrera d’entrada a la universitat", va afirmar Castellà.

Pel que fa el traspàs de les beques, l’Estat pagarà 4,1 milions d’euros per gestionar-les.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento