Cau una banda que estafava amb cotxes

12 detinguts per defraudar vuit milions d’euros.
Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda d’estafadors, formada per un grup d’empresaris que havien creat una xarxa d’una quinzena de societats i empreses, amb les quals defraudaven a Hisenda a través de la venda de vehicles de luxe. El grup operava a la demarcació de Barcelona i al País Basc.La banda, segons els Mossos, havia venut 1.130 vehicles de gamma alta, sense pagar ni l’impost de circulació ni l’IVA, cosa que els va reportar beneficis d’uns vuit milions d’euros. En l’operació han detingut una dotzena de presumptes implicats en la trama, veïns de Manresa, Sant Pol de Mar, Calella, Palafolls i Pineda de Mar. A més, hi ha imputades quatre persones més.

La policia autonòmica ha coordinat la investigació amb la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els vehicles de luxe provenien d’Holanda i Alemanya i se n’han pogut intervenir una dotzena. A més, la sol·licitud d’embargament dels béns immobiliaris puja a 1,5 milions d’euros.

La investigació va començar, segons Hisenda, el juliol, quan la policia va saber que una empresa havia matriculat més de 200 vehicles de luxe en un any. Els cotxes eren traspassats a altres societats el dia següent de ser adquirits. La banda havia creat tres nivells d’empreses, amb societats pantalla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento