Posen expenedors de crema solar a escoles per prevenir el càncer

  • És una prova pilot que comença a 10 col·legis de barcelona i que s'estendrà.
  • Els casos de melanoma s'han triplicat en una dècada.
Tres alumnes del CEIP Provençals estrenen l'expenedor.
Tres alumnes del CEIP Provençals estrenen l'expenedor.
ASPB
Tres alumnes del CEIP Provençals estrenen l'expenedor.

Cada dia surten al pati amb la gorra, la samarreta de cotó i amb la crema solar posada. Les coses canvien i els infants d’ara van més protegits que no pas els seus pares a la seva edat. Ara, 10 escoles de Barcelona inicien una prova pilot: han instal·lat expenedors de crema i els alumnes s’escampen el producte per la cara, els braços i les cames abans de jugar sota el sol.

Amb 20 minuts d’exposició al sol al dia n’hi ha prou per cremar-se i els nens tenen tots els números per patir els efectes dels rajos ultraviolats. Per prevenir i, alhora, conscienciar de la importància de protegir-se, s’ha iniciat una prova pionera a Espanya, amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Associació Espanyola Contra el Càncer i l’empresa Skeyndor.

Les escoles d’Els Horts, Parc de la Ciutadella, Provençals, Orlandai, Colegio Jovellanos, Lavínia, Escola Joan Roca Guipúzcoa, Mestre Morera, Antaviana i Diputació, una per districte, són les que estrenen aquests expenedors. Fins ara eren els pares els qui havien de comprar la crema als fills, ara, els surt gratuïta.

La prova pilot es podria estendre l’any vinent a d’altres escoles de Barcelona i Catalunya. De moment, avui, s’instal·larà una carpa a la Plaça Catalunya en què es faran revisions fototipus de pell per indicar el grau de protecció recomanat en cada cas. Les dades més recents confirmen que els casos de melanoma i càncer de pell s’han triplicat en 10 anys. És el tumor que s’ha multiplicat més a tot Europa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento