Un Clint Eastwood català

  • Espais tan dispars com són un poble del Pirineu i el barri de la Mina són l'escenari d'una obra sobre la recerca de la identitat.
Àngels Poch i Míriam Iscla, en 'Una història catalana'.
Àngels Poch i Míriam Iscla,  en 'Una història catalana'.
David Ruano / TNC
Àngels Poch i Míriam Iscla, en 'Una història catalana'.

Uns 20 anys decisius: els que comencen a la transició democràtica i conclouen després dels Jocs Olímpics. I en dos escenaris ben diferents: una masia aïllada en un poble pirinenc i el barri marginal de la Mina. Aquests són els paràmetres pels quals es mou Una història catalana, muntatge ideat per l’autor Jordi Casanovas. En paraules del jove dramaturg, l’obra és un "western català" que té com a "motor principal" la recerca de la identitat. I cadascun dels protagonistes l’aborda a la seva manera.

Tres visions diferents

Així, a la població del Pirineu imperen unes lleis pròpies i els seus habitants hauran de lluitar contra els interessos dels qui volen edificar a la zona una pista d’esquí. Per la seva banda, a la Mina, una banda de traficants s’intenta reinventar i funda una constructora en ple boom immobiliari. El tercer parell d’ulls l’aporta un home que torna a Catalunya després de molts anys a l’exili i haver-la idealitzat.

Un premi a un jove escriptor

L’obra Una història catalana és la darrera que es representa aquesta temporada al TNC del projecte T6, que vol potenciar a joves dramaturgs. En aquest cas, el muntatge és obra de Jordi Casanovas, nascut l’any 1978 a Vilafranca del Penedès. Fins ara, l’autor ha estat director i escriptor de la companyia FlyHard i ha escrit una vintena de textos. D’ells, Sopar amb Batalla i La Revolució s’han representat al Versus Teatre i la sala Villarroel, respectivament.

*TNC. Plaça de les Arts, 1. A les 20 hores. Preu de les entrades, entre 15 i 20 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento