Volen recuperar metges jubilats per assessorar

Pessimisme en la negociació per la vaga.
La Conselleria de Salut estudia recuperar metges ja jubilats per treballar algunes hores als centres sanitaris, tot i que sense passar visita ni operar. Més aviat, els facultatius s’encarregarien de tasques organitzatives, assessorament i orientació.La consellera Marina Geli va anunciar ahir que traslladarà aquesta proposta a la mesa negociadora, on seuen el sindicat Metges de Catalunya, el departament de Salut i les patronals dels centres sanitaris per desencallar el conflicte que va portar els facultatatius a convocar tres dies de vaga.

Segons Geli, els metges treballarien unes hores, cobrant un sou complementari a la seva pensió. Cada any es jubilen uns 300 metges catalans. Des de fa dos anys, una llei estatal obliga a avançar dels 70 als 65 anys l’edat per abandonar l’activitat mèdica. La decisió va ser rebutjada de ple pels facultatius, que van proposar a la conselleria una jubilació gradual perquè l’impacte fos menor en les plantilles. Salut, però, ho va rebutjar i va forçar la jubilació en bloc. Geli sembla reconsiderar en part la primera decisió creant la «carrera sènior», com als Estats Units.

Pel què fa a les negociacions per evitar més vagues de metges, diverses fonts van destacar les «dificultats» per arribar a un acord.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento