El Govern dissenya uns pressupostos amb més retallades als funcionaris

  • La Generalitat avisa que "s'ha de tocar de peus a terra".
  • Afectarà el pla de pensions, però hi haurà dotació mínima per productividad.
Trabajadores de la administración pública.
Trabajadores de la administración pública.
Trabajadores de la administración pública.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, va anunciar aquest dimarts que, dimarts vivent, l’Executiu català aprovarà els pressupostos de la Generalitat, que comportaran retallades perquè "s’ha de tocar de peus a terra".

El sindicat UGT va denunciar que, segons ha exposat la Generalitat a la Taula General de la Funció Pública, està previst eliminar aquest any les retribucions indirectes dels empleats públics, com ara les aportacions als plans de pensions, el Fons d’Acció Social i la paga de productivitat. El Govern va lamentar ahir que no s’hagi arribat a cap acord amb els sindicats i va assegurar que "se salvaguarda la nòmina mensual" dels funcionaris, que es manté "una dotació mínima" per productivitat, però, efectivament, se suspèn l’aportació al pla de pensions corresponent al 2011.

A banda, manté una quantia per al Fons d’Acció Social, però serà "equivalent al 50% de la dotació del 2010" i es modificaran els criteris "per al seu repartiment", perquè "es prioritzin aquells ajuts de major impacte social" i es tramitin el més ràpid possible. Sigui com sigui, Homs va deixar clar que l’Executiu considera que el resultat de les eleccions municipals avala els plans d’"austeritat" i "rigor" del president, Artur Mas. En canvi, Encarna Fernández (UGT), va denunciar que el Govern "carrega novament els problemes financers de la Generalitat en els salaris dels seus treballadors".

Per la seva banda, el Parlament aprovarà el proper Ple de l’1 de juny la quasi supressió de l’Impost de Successions, amb una bonificació del 99%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento