La crisi, la immigració i l'educació centren els programes electorals

  • Els candidats prometen des de 50.000 llocs de treball nous fins a 15.000 pisos protegits, a mà dura amb els immigrants incívics.
Varias personas en la cola del paro.
Varias personas en la cola del paro.
ARCHIVO
Varias personas en la cola del paro.

Lluitar contra la crisi i l’atur són els principals objectius dels candidats a l’alcaldia de Barcelona. L’educació –considerada com un factor clau–, els serveis socials i la immigració també tenen un paper destacat en els programes electorals.

Economia: Ajuts als emprenedors. Aposten per ajudar el petit comerç , les pime i els emprenedors –reduint la pressió fiscal (PP)–. També volen adaptar la Formació Professional a les necessitats del mercat laboral, a més de prometre crear 50.000 llocs de treball (UxB).

Educació: Reduir el fracàs escolar. Primer objectiu de totes les formacions, que prometen més places públiques a les escoles bressol, entre d’altres. Alguns també proposen construir escoles d’idiomes per millorar el nivell d’anglès (PSC) o avançar els diners de la Generalitat per fer realitat les 14 escoles pendents (CiU).

Habitatge: Pisos protegits. Hi ha promeses com la de construir 15.000 nous pisos protegits i instal•lar 1.000 ascensors més (PSC), destinar els terrenys de la caserna del Bruc a crear una vila universitària (CiU) o disse-nyar un programa contra els desnonaments (ICV-EUiA).

Immigració: Cursos d’integració. UxB vol que els immigrants facin cursos de català i de societat catalana per tal d’obtenir el certificat d’arrelament, mentre que el PP promet actuar amb mà dura amb els immigrants que siguin incívics.

Transport públic: El RetBus. ICV-EUiA, com altres partits, defensa la implantació del RetBus i donar prioritat a aquest mitjà de transport.

Les dones són minoria

Cap dona és candidata a l’alcaldia de Barcelona, però n’hi ha 109 a les llistes dels principals partits. Això sí, només a una llista hi ha majoria femenina: la del PP, on hi ha 24 dones entre els 46 candidats (52,17%). La llista amb menys presència femenina és la de CiU, on representen el 43,47% dels aspirants a ocupar el consistori (20 de 46); seguida d’UxB, on són el 44% (22 de 50); ICV-EUiA, on suposen el 46,8% (22 de 47), i el PSC, on figura el 47,72% (21 de 44).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento