Museus oberts de matinada

  • 48 centres museístics de Barcelona exhibeixen els seus fons gratis.
  • Serà entre les set de la tarda de dissabte i la una de la matinada de diumenge.

Un total de 48 museus de Barcelona i l’àrea metropolitana participen aquest dissabte a la Nit dels Museus, una ocasió per gaudir d’entrada gratuïta d’activitats paral·leles de tipus cultural i pensades per a l’ocasió. Es podran visitar més de 50 exposicions i també participar en 60 activitats. Entre els actes, concerts, dansa, poesia, màgia, performances, visites comentades i teatralitzades, projeccions audiovisuals i activitats familiars ben diverses.

Els centres participants

Entre les institucions que s’afegeixen a la iniciativa aquest dissabte hi ha l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, el Disseny Hub Barcelona, la Fundació Vila Casas, el Museu d’Història de Barcelona, el Museu d’Idees i Invents de Barcelona, el Museu de Ceràmica, el Museu de la Xocolata o el Museu de Ciències Naturals, entre d’altres.

Coincidint amb aquesta data, reobre les seves portes el Museu Frederic Marès. Ha estat gairebé dos anys tancat per l’execució del projecte de remodelatge museogràfic.

Es pot visitar l’exposició temporal Trans·formare. Lectures de la transformació del Museu Frederic Marès, sortida de l’experiència de 8 artistes de l’equip Confluencias [The Crossings Lab] de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Durant aquests dos anys han visitat les sales d’un museu en trànsit. Com aquest cap de setmana també es celebra el certamen Barcelona Poesia 2011, 16 museus de la ciutat (el Museu d’Història de Barcelona , el Museu Barbier i el Museu d’Història de Catalunya) acolliran l’activitat Poemusa-1, poesía a cau d’orella, amb quatre actors recitant poemes mentre es realitza la visita museística.

Altre dels actes destacats el protagonitza Walking Gallery. Aquest col·lectiu desfilarà per la ciutat, de La Pedrera a La Virreina Centre de la Imatge. Portaran sobre obres d’art de diferents creadors, amb l’objecte que els artistes apropin les seves obres al públic i es generi un diàleg cultural entre la pintura, el paisatge urbà i els vianants.

Mostra a mostra

L’Arts Santa Mònica permet admirar l’exposició La nit dels investigadors, sobre el treball de científics en diàleg i experimentació en tallers. CaixaForum rebrà concerts de swing en paral·lel a la vídeo-instal·lació de l’artista Omer Fast.

El Centre de Cultura Contemporània (CCCB) acull la mostra La Trieste de Magris. Cosmocaixa organitza dos concerts, al Planetari, amb els músics Jose Caballero, Antonio Arias i David Jou, i ‘Rock’n’Astronomía, que implica a poetes, astrònoms així com músics.

L’Espai Cultural Caja Madrid s’apunta a la Feria Loop presentant el vídeo Unstable Society, amb imatges de pel·lícules nord-americanes que expliquen una història simulada situada en la crisis econòmica actual i en la que repetim els errors del passat. El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) proposa que la família participi d’El joc de la prehistòria.

*Tota la informació sobre la Nit dels Museus a la web oficial: www.bcn.cat/lanitdelsmuseus/2011. De les 19.00 a les 01.00 hores. Gratis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento