Por a no cobrar la pensió

  • Un estudi posa de relleu que més de la meitat dels catalans enquestats creu que el sistema es retallarà.
  • Un 70% dubta del seu futur a mig termini.
Un grupo de jubilados.
Un grupo de jubilados.
ARCHIVO
Un grupo de jubilados.

Un 70% dels catalans no veuen a hores d’ara assegurat el futur del sistema de pensions. A més, un altre 50,5% creu que les pensions disminuiran durant els propers anys, segons revela una enquesta encarregada per Mapfre.

En el darrer any, el nombre de catalans que veuen que el futur de les pensions no està garantit ha augmentat en cinc punts percentuals respecte el primer estudi realitzat amb anterioritat. Malgrat el pessimisme mostrat per la majoria de la població, un 40% dels enquestats afirma que desconeix el contingut concret de la reforma que s’ha portat a terme en les pensions.

Entre els aspectes que són més coneguts, hi ha el fet que l’edat de jubilació passi als 67 anys enlloc dels 65 actuals (un 46% de la mostra ho sabia). En canvi, una minoria tenia constància que, per percebre la totalitat de la pensió, s’han d’haver cotitzat 37 anys.

Davant d’això, el conseller delegat de Mapfre Vida, Juan Hernández Palacios, va demanar al Govern que faci un esforç addicional de comunicació als ciutadans per tal de mirar de pal·liar aquestes deficiències d’informació.

Motius de dubte

Els catalans consideren que les pensions públiques baixaran principalment a causa de l’augment del nombre d’aturats, així com per l’envelliment de la població i la baixa natalitat, que repercuteix en un descens de cotitzants. Per a mitigar aquesta davallada, els ciutadans opten cada cop més per contractar plans de pensions o assegurances d’estalvi plantejats a llarg termini.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento