Sis de cada 10 barcelonins creuen que la convivència ha empitjorat

Els immigrants, els joves i els turistes, els més incívics. El Baròmetre trimestral mostra que el 65% dels ciutadans veu necessària l’ordenança de civisme i aprova la imposició de sancions.
Vecinos a favor del soterramiento de las vías en Sants.
Vecinos a favor del soterramiento de las vías en Sants.
Hugo Fernández
Vecinos a favor del soterramiento de las vías en Sants.
Eufòria continguda al Govern municipal pel Baròmetre trimestral que avala l’ordenança cívica. La gestió de l’Ajuntament es recupera i un 42,3% la considera molt bona.

El 75,5% dels enquestats veuen positiva la nova ordenança i un 64,8% la veuen necessària. Ho avala que el 58,9%  –sis de cada 10– pensin que convivència, civisme i respecte ha empitjorat.

Requerits sobre el comportament dels col·lectius vers la convivència i el civisme, tots aproven, però els pitjors valorats són els immigrants que viuen a Barcelona (5,3 de nota), seguits de la joventut (5,6) i els turistes (5,9).

Clos remunta

L’alcalde remunta fins l’aprovat després d’una davallada des de 2004 i aglutina el 24,7% de l’intenció de vot, mentre que a CiU li atorguen el 14,7%. ICV baixa del 9,5 al 5,5%.

Joan Clos (PSC) Ô És el més conegut (98,2%) i el segon menys valorat amb 5,2.

Xavier Trias (CiU): El segon més conegut (86,7%) amb una valoració estable de 5,5.

Imma Mayol (ICV): 5,6 de nota i 75,7% coneguda.

Jordi Portabella (ERC): Conegut per un 80,1% i el millor valorat, amb un 5,7.

A. Fernández (PP): El coneix el 70,6%. La nota: 3,5.

Acords de Govern

Ascensors a La Pau: 1.500 veïns de Gran Via, Prim, Guipúscoa i Extremadura es beneficiaran dels 22 ascensors exteriors dels que ahir es va aprovar la instal·lació.

531 aparcaments aprovats: Destaca el nou aparcament municipal a Horta, entre els carrers Lisboa i Oporto, amb capacitat per 186 places.

617 habitatges dotacionals: 90 a Can Travi, 77 de joves i 70 de gent gran al c/Bronze, 50 de gent gran al c/Urrutia, 90 de joves i 90 de gent gran a c/Antic de València, 50 per joves al c/Selva i 100 per joves al c/Mare de Déu del Port.

Centres educatius: Primera entrega de 9 milions per a la millora de centres educatius.

Barcelona se llena de protestas vecinales

Decenas de vecinos se manifestaron ayer en ocho concentraciones. Bajo un lema en común, Contra la mentira de la participación ciudadana, vecinos de nueve plataformas diferentes se manifestaron por diversos puntos de la ciudad al mismo tiempo, lo que ocasionó problemas de tráfico.

Las plataformas de afectados hicieron sentir su reivindicación y pidieron más diálogo al Ajuntament. El portavoz municipal, Ferran Mascarell, aseguró ayer que estas organizaciones «confunden desacuerdo con falta de diálogo».

En el Eixample se movilizaron vecinos a favor del «AVE pel Litoral». El portavoz de esta plataforma, Pere Vallejo, aseguró ayer que están «hartos de no ser escuchados por el ayuntamiento». Los vecinos contrarios a la narcosala de la Vall d’Hebron también volvieron a salir a la calle tras 40 miércoles de marchas en la Ronda de Dalt.

En Ciutat Vella, los vecinos y comerciantes de la asociación Raval Sud hicieron una sentada delante en la sala de venopunción Baluard.

Otras asociaciones como la plataforma que pide soterrar las vias de Sants, los Damnificados del Carmel, los de Horta-Parc de l’Amistat, Salvem Vallcarca, afectados de los Tres Turons y vecinos de Guinardó también salieron a la calle. N. F.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento