Mª Assumpció Vilà i Planas: "Es pot millorar la gestió, però falten recursos: no es pot retallar"

    • És la Síndica de Greuges de Barcelona des de fa un any.
    • Amb una llarga trajectòria en entitats del Tercer Sector, ha presidit la Federació Catalana de Voluntaritat Social.
    La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà.
    La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà.
    HUGO FERNÁNDEZ
    La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà.

    Tot just fa un any que ha ocupat el càrrec. Ens deia que tenia l’objectiu de donar a conèixer la institució i fer escoltar la seva veu. Té la impressió que se l’escolten, els qui governen?

    La sensació que se m’escolta, sí que la tinc, però que em fan cas, de vegades. Fem un balanç de les recomanacions i suggeriments de tot allò que s’ha fet i un estudi del que s’ha pogut solucionar...

    Què s’ha pogut solucionar?

    Amb les bicicletes s’ha estat poc sever. En neteja i sorolls, déu n’hi do el que s’ha avançat. Els nous camions són menys sorollosos i estan intentant fer una recollida diürna en carrers molt estrets i on hi ha trànsit.

    La bicicleta és un problema?

    L’ús de la bicicleta és bo i el que s’ha de fer és regular-ho molt bé. Els carrils bici han d’estar ben adequats. S’hauria de fer pedagogia.

    Creu que a Barcelona es multa massa per a fer diners?

    L’objectiu final vull creure que no és només fer recaptació de diners. Hi ha multes que segurament són injustes: tenim moltes reclamacions i en molts casos acaben reconeixent que no hi havia raó o que no es va avisar a temps. I hem aconseguit que en treguin bastants.

    La gent es queixa prou?

    No. Es queixa poc.

    Denunciava que el 40% dels sol•licitants d’un pis públic no hi poden accedir perquè no tenen prou diners. S’ha fet una mala política d’habitatge?

    La política, en una proporció molt elevada, està ben feta, una altra cosa és el que s’ha pogut aplicar. Falten recursos econòmics.

    En vista de les queixes rebudes, què proposa per adequar-se a les necessitats de la gent?

    Es pot millorar la gestió, però sobretot fan falta recursos. I esperem que no hi hagi retallades, perquè, sinó, la situació social empitjorarà molt.

    Té por que hi hagi una tisorada?

    No vull pensar que pugui passar a Barcelona.Tant els temes socials, com la sanitat i l’educació, no es poden retallar, s’han de gestionar bé els recursos que hi hagi.

    Fa un any deia que l’Ajuntament es va gastar molts diners en coses que no calia. Ho manté?

    Crec que s’han fet retallades més adequades però hi ha hagut malbaratament. Que es vagi en compte amb no fer despeses supèrflues i que es destini més a la pobresa. Em cau la cara de vergonya d’haver de parlar de pobresa! Tots en som responsables.

    Mostrar comentarios

    Códigos Descuento