La Sagrada Família vol que el traçat de l’AVE passi lluny del temple

L’arquitecte cap de les obres creu que el pas del tren d’alta velocitat pel carrer Mallorca perjudicaria greument el monument.
Jordi Bonet, ahir davant del temple.
Jordi Bonet, ahir davant del temple.
Alberto Estévez / Efe
Jordi Bonet, ahir davant del temple.
L’arquitecte cap de les obres de la Sagrada Família, Jordi Bonet, va demanar ahir que el túnel de l’AVE «s’allunyi» del temple perquè «planteja problemes enormes per les obres». Segons Bonet, la Sagrada Família «és una construcció única que ha de durar mínim mil anys» i no es pot acceptar que «el túnel s’edifiqui a quatre metres dels fonaments» del temple.Un dels traçats que estudia Foment és que el túnel passi pel carrer Mallorca, per davant de l’entrada principal de l’edifici de Gaudí.

Veïns en desacord

Bonet, que va evitar donar una alternativa al projecte, va assegurar que l’AVE també retardaria les obres de la Sagrada Família. Si els treballs continuen al ritme actual, d’aquí a tres anys els visitants podran veure la nau del temple sense bastides.

La plataforma veïnal l’AVE pel Litoral va demanar a les Administracions que es mirin les altres alternatives existents que no afecten ni edificis ni a la Sagrada Família.

Premis a l’urbanisme crític

Arquinfad, integrat per professionals de l’arquitectura i l’interiorisme, va denunciar ahir que no existeix la cultura d’espai i que al 90% de l’arquitectura que es fa a Barcelona li manca interès. L’associació organitza els premis FAD 2006 i en l’edició d’enguany apareix una  categoria anomenada Pensament i critica que premiarà revistes, llibres o d’altres publicacions que reflexionin sobre l’urbanisme a les ciutats. A més, els participants ja no s’inscriuen a una categoria concreta, sinó que el jurat decideix a on emmarca cada treball. Lorena Ferro.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento