Opcions de lloguer juvenils abarateixen l’emancipació

  • El sotsarrendament i l’arrendament parcial faciliten millors preus als joves per uns 300 euros al mes.
  • Una habitació a St.Martí pot costar un 30% menys.
El cartel de un piso que se alquila.
El cartel de un piso que se alquila.
ARCHIVO
El cartel de un piso que se alquila.

Per als joves barcelonins, la millor opció per emanciparse, o fins i tot l’única, és compartir pis. Amb el sotsarrendament i el contracte de lloguer parcial, ofert per les borses joves d’habitatge, les habitacions surten a un preu molt més econòmic. El lloguer de pisos, estudis i, fins i tot, habitatges de protecció depassen els sous per sota dels mil euros dels més joves.

Mentre una habitació en un pis compartit al districte de Sant Martí al mercat lliure costa fins a 400 euros per persona, segons indiquen les ofertes publicades per Internet, a la Borsa Jove d’Habitatge, gestionada pel Consell Comarcal del Barcelonès, hi trobem una cambra per tan sols 280 euros, un 30% més barata.

A la web www.compartirhabitatge. net s’hi recomana que en formalitzar el contracte de lloguer parcial o sotsarrendamentes deixi clar quins són els espais de què pot disposar lliurement el llogater i quines són les zones comunes, per tal d’evitar problemes futurs. Les despeses també s’han d’especificar amb anterioritat.

1. En què consisteix el sotsarrendament?

El llogater que prèviament ha llogat un habitatge en la seva totalitat, pot sotsarrendar una part del pis a una altra persona.

2. Què és el lloguer parcial?

Aquest tipus de contracte s’adapta a joves que volen llogar una habitació del pis en què viuen i que és de la seva propietat. Llogater i propietari, doncs, conviuen al mateix habitatge.

3. Quins perills hi ha?

Cal anar amb compte a l’hora de contractar el lloguer d’habitació o sotsarrendament de forma verbal amb el propietari o el llogater. Recomanen també establir a priori les condicions d’ús.

4. On es poden adreçar els joves?

Al CIAJ (carrer Sant Oleguer, 6) o bé a la xarxa municipal d’Oficines de l’Habitatge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento