Condemnat a quatre anys de presó l’amo d’un bar que feia soroll

És la pena més elevada mai imposada a Catalunya per aquest motiu. També haurà de pagar 32.000 euros als veïns afectats.
El restaurant El Portet que ara sí té els permisos en regla.
El restaurant El Portet que ara sí té els permisos en regla.
Jordi Soteras
El restaurant El Portet que ara sí té els permisos en regla.
L’Audiència de Barcelona ha imposat una dura condemna de quatre anys de presó al propietari d’una cafeteria-restaurant de Gràcia pels perjudicis que va causar l’excessiu soroll de l’establiment als veïns durant un any i mig. Dionisio M.R., de 55 anys, haurà de complir l’ingrés a presó, ja que la condemna és superior a dos anys.Aquesta és la primera sentència a Catalunya que imposa una pena tan elevada per molèsties de soroll. L’acusat, a més a més, haurà d’indemnitzar als veïns afectats amb un total de 32.000 euros per danys psíquics i contra la intimitat personal. També haurà de pagar una multa de 8.640 euros.

Sense llicència

El condemnat regentava el restaurant El Portet, al carrer Sicília. A l’estiu del 2003 va ser denunciat pels veïns.

L’Ajuntament va intentar sense èxit precintar dues vegades el local per no tenir la llicència i per no adoptar les mesures correctores antisoroll. La sentència judicial dicta ara la clausura del local durant tres anys.

El jutge renya a l’Ajuntament

La sentència de l’Audiència renya a l’Ajuntament de Barcelona per «ineficàcia administrativa» a l’hora «d’acabar amb un problema que afectava a un conjunt de veïns». El tribunal es pregunta: «Com és possible que es permeti el funcionament d’un establiment com aquest, sense llicència i generant un soroll, la il·legalitat del qual ha estat reiteradament comprovada pels mateixos tècnics de l’Ajuntament?». Els afectats han patit «una continuada situació d’insomni i estrès que ha derivat en angoixa-depressiva», segons la sentència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento