El Govern no eliminarà ni farà més barats els peatges en tres anys

Prefereix invertir més diners en infraestructures i en els transports públics que suprimir cap barrera de pagament a les autopistes.
El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va descartar ahir que hi hagi alguna bonificació de peatges a les autopistes catalanes abans de tres anys.El Govern prioritza les inversions en noves infraestructures abans que gastar més diners en subvencions o bonificacions d’autopistes del que ara es destina.

Nadal va atribuir aquest estancament a la falta de recursos cap als fons de gestió, segons va afirmar en el transcurs de la reunió del Grup de Treball d’Ordenació dels Peatges.

Aquest finançament està vinculat a les negociacions complementàries de la reforma de l’Estatut.

Mollet sense peatge

Només els usuaris habituals de l’AP-7 al seu pas per Mollet del Vallès gaudiran de la supressió del peatge quan s’executi el projece d’ampliació de l’autopista el 2009.

Les paraules de Nadal no han estat ben rebudes en poblacions com Alella o Vilassar de Dalt, on les campanyes per suprimir els peatges sovintegen, ja que els peatges de titularitat estatal s’han encarit menys que els de la Generalitat,  com va avançar ahir 20 minutos.

El Govern i les concessionàries negocien que a les barreres, en dies especials com Sant Joan o les operacions sortida de l’estiu, s’apliquin més descomptes en les hores de menys trànsit, com en anys anteriors.

L’AP-7 tindrà tres carrils el 2009

Com a contrapartida a la negativa d’ampliar les bonificacions als usuaris de les autopistes catalanes, Manel Nadal, va anunciar ahir que ACESA destinarà 500 milions d’euros per ampliar a tres carrils un tram de 123 quilòmetres de l’autopista AP-7, des de la frontera fins a la seva connexió amb l’AP-2. Les obres, una vegada superats els tràmits que han de ratificar el Consell de Ministres i el Ministeri de Foment, titular de la via, es preveu que puguin acabar en tres anys. El projecte també preveu que l’autopista, al seu pas pel que ara és la circumval·lació de Girona tingui quatre carrils i que s’eliminin les barreres entre Martorell i Vilaseca-Salou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento