El Govern retalla un 14% els càrrecs intermedis i treu normes excessives

  • El funcionaris afectats seran recol·locats.
  • L'Executiu deroga 246 normatives per agilitar els tràmits d'empreses i de ciutadans.
Trabajadores de la administración pública.
Trabajadores de la administración pública.
Trabajadores de la administración pública.

El Govern va aprovar aquest dimarts reduir un 14% els càrrecs intermedis per sota del nivell de les direccions generals, la qual cosa permetrà estalviar en nòmines. Suposa la disminució de 270 estructures, que passen de 1.961 a 1.691, i els empleats seran recol·locats. A més, endega un Pla de racionalització normativa per agilitar els tràmits de ciutadans i empreses.

Aquesta mesura comporta la derogació de 246 disposicions: 153 decrets, 91 ordres i una resolució per simplificar la normativa i eliminar-ne la sobrera, innecessària, superada o antiga. L’Executiu vol eliminar "càrregues" innecessàries als empresaris. Per exemple, suprimeix l’obligació de les empreses de venda a domicili de presentar documentació extra o elimina el registre d’empreses de venda a distància.

Amb l’aprovació d’aquestes dues actuacions, el Govern segueix reduint costos administratius, després de la disminució de les conselleries de 15 a 12 i la retallada d’un 23% dels alts càrrecs, que van passar de 177 a 137. El següent pas va ser reduir també un 40% els eventuals (càrrecs de confiança i polítics ), passant de 218 a 130. Ara, reduint normativa sobrera, vol garantir la seguretat jurídica que pot veure’s en risc per l’excés de normes, aclarir la normativa tècnica vigent, que hi hagi certesa en les línies d’ajuts i suprimir alguns òrgans administratius.

Retallada sanitària

El sindicat d’infermeria SATSE va reclamar als centres sanitaris que escoltin els seus professionals abans de retallar despeses, com els exigeix el CatSalut. L’oposició acusa la conselleria d’aplicar la tisora sense complexos, mentre que CiU calcula que construir els hospitals i CAP que volen els altres partits suposaria 1.429 milions.

Per la seva part, el Govern confia en aconseguir un nou pacte fiscal i avisa "a les minories" que no ho recolzen (PSC i PPC), que no podran aturar aquest procés. Per últim, Hisenda va advertir a la Generalitat que ha de rebaixar el dèficit del 2,4 a l’1,3% del PIB i això "no és negociable".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento