Dos alpinistes moren sepultats en el Montblanc

Eren de Manresa i Viladecans i els va sepultar una allau. Dos alpinistes catalans van ser localitzats morts ahir als Alps italians.
Una allau va sepultar-los quan estaven realitzant el descens del Montblanc, pic que havien coronat la setmana passada. La ruta que havien triat, molt propera a la Vall d’Aosta i que van iniciar dimarts de la setmana passada, és molt valorada pels amants dels esports de muntanya, ja que és una de les més difícils de realitzar.
 
Molt experimentats
 
Els dos excursionistes, Pau Barrios i Xavier  Teixidó, de Manresa i Viladecans, respectivament, estaven desapareguts des de diumenge. Tot i la seva joventut, els dos muntanyistes tenien molta experiència en aquest tipus d’esports. De fet, Barrios, que aquest any estava en període de pràctiques al cos dels bombers de la Generalitat, havia estat un dels sis impulsors del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya.
 
Fa tres anys, va assegurar que participar en la fundació de l’entitat li havia donat «empenta per endinsar-se en les grans parets alpines on mai no havia entrat». I va afegir: «M’ha donat seguretat».
 
El tràgic balanç de la muntanya
 
Dos esportistes madrilenys van morir el juliol de 2004 en patir una caiguda als Alps suïsos. L’asturià José Manuel Buenaga va morir a l’Himalaia –també per una caiguda– al juliol de 2003. El mateix any, un membre del programa de TVE Al filo de lo imposible, Javier Iturriaga Arrabal, va perdre la vida en un canyó de l’illa de Guadalupe, al Carib.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento