Els barcelonins, units contra l’incivisme

«Es tracta d’establir unes normes bàsiques de conducta per tal de garantir laconvivència i respecte entre els ciutadans de Barcelona»

La nova ordenança de civisme que prepara l’Ajuntament és un pas important per acabar amb l’incivisme, i espero que molts prenguin consciència de que som molts els que estem farts d’aguantar els qui no tenen respecte per res. Eugeni Sancho.

 

És evident que hi ha un problema i l’Administració té l’obligació de trobar solucions. Si no fan res, malament; però si ho fan, també malament. En què quedem? Joan Ferrús.

 

El nostre alcalde s’ha sentit ofès per les queixes massives sobre l’incivisme a la via pública, que han posat en perill la seva reelecció. Per aquest motiu, ha decidit fer-nos pagar més impostos amb la nova ordenança. Jaume Rodo y de la Muela.


Abans d’opinar i de fer preguntes absurdes, hi ha qui hauria de parar una mica d’atenció i llegir què és el que vol fer l’Ajuntament. Es tracta d’establir unes normes bàsiques de conducta que garanteixin la convivència i el respecte als ciutadans! Pep Díaz.

 

Si Clos fos sincer amb ell mateix, reconeixeria que aquestes normes no resolen res. I s’han oblidat d’un incivisme: el top-less. El nudisme. Per què no es regula i es reserven zones pels qui ho acepten, i d’altres pels qui volen platges familiars? Teresa Bravo.

 

Esperaba del Ayuntamiento acertadas decisiones sin perjudicar al más débil. Para eso están ahí elegidos, no para ejercer el poder sin prudencia. Marisa Comte.


Doy mi apoyo a todos aquellos señores que, además de orinar en la vía pública, hablan catalán y lo hacen bien alto. De este modo, ayudan a la identificación del resto de incívicos, entre los cuales existe un denominador común: el catalán. Jesús Albero.

 

En resposta a Xavier Vidal, diré que l’Ajuntament combat les pintades amb
 una campanya intensiva de 25 equips de neteja i la identificació de molts infractors amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana. Ja s’han fet 247 denúncies i, amb l’ajuda de tots,s’acabarà eradicant aquest problema. Anna Abellà.


 
EXPLICA’NS EL TEU CAS
Escriu-nos a noesven@20minutos.es,
per fax 93 470 62 57 o per correu a plaça Universitat, 3, 7è 3a, 08007, Barcelona