Comunitat Valenciana

Una jutge condemna a set mesos de presó una dona que va deixar morir de fam i set als seus dos gossos en una terrassa

  • El jutjat penal número 2 d'Alacant ha condemnat a set mesos de presó una dona que va deixar abandonats els seus dos gossos a la terrassa de casa seua de Sant Vicent del Raspeig, en ple estiu, durant quatre dies, sense menjar, ni aigua ni ombra, el que va provocar la mort dels animals per inanició i deshidratació.

El jutge condemna la dona com a autora d'un delicte de maltractament animal a set mesos de presó i a un any d'inhabilitació especial per a l'exercici de professió, ofici o comerç que tinga relació amb animals.

Segons assenyala la sentència, "hi ha prou amb veure les fotografies que obren a l'atestat", preses per un agent de Policia Local, per a "comprendre l'estat d'abandonament dels dos gossos" i considera que "només a este abandonament cap atribuir la seva mort".

A més, recorda que l'informe veterinari assenyala "com a causa més probable la inanició i la deshidratació", tot i que apunta a la falta d'aigua com a factor determinant tenint en compte que "els animals podien haver aguantat més sense menjar, però no sense aigua, particularment si es consideren les altes temperatures de l'estiu i la falta d'ombra".

Alhora, afegix que deixar-los al sol sense ombra "va crear un risc no autoritzat que es va materialitzar en la seua mort, doncs per a este desenllaç no existix explicació alternativa raonable". El jutjat imputa l'acusada perquè ella era la posseïdora de l'habitatge i dolgui dels gossos, dues circumstàncies que ha reconegut davant dels agents de la Policia Local que la van localitzar per telèfon perquè acudira a l'habitatge.

El jutge subratlla que "esta condició de propietària l'obligava a tractar-los amb cura, cosa que podia fer per si mateixa o delegant en una altra persona" i rebutja l'al·legat de la defensa que hauria encomanat a una altra persona la cura dels gossos, ja que no té el suport de cap prova.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento