Comunitat Valenciana

L'alcalde de Callosa de Segura, satisfet amb l'autorització per a retirar la Creu dels Caiguts

  • L'alcalde socialista de Callosa de Segura (Alacant), Fran Maciá, s'ha felicitat per la decisió de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que autoritza al consistori a continuar amb la retirada de la Creu dels Caiguts de la façana de l'església de Sant Martí, i ha assegurat que era el raonament que s'esperava.
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa
ABOGADOS CRISITANOS
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa

Maciá ha explicat en declaracions a Europa Press que ara el consistori pot continuar amb el desmantellament de la creu i "si en un futur la Plataforma guanyara podria plantejar que s'haguera de retornar el monument".

L'alcalde s'ha referit a la causa que per drets fonamentals va interposar la Plataforma en Defensa de la Creu contra la decisió del ple de retirar la Creu dels Caiguts i que està oberta en un jutjat del Contenciós-Administratiu d'Elx.

"S'han barrejat diversos juís, un per memòria històrica i un altre per llibertat religiosa, hem guanyat per memòria històrica i ara el que cal dilucidar és si la Plataforma, en el juí pendent, té possibilitats o no sobre si açò va contra la llibertat religiosa", ha substanciat.

Fran Maciá ha assenyalat que l'Ajuntament ha guanyat tots els juís sense l'existència de mesures cautelars que paralitzaren la retirada de la creu. Així mateix, ha indicat que el projecte contempla mesures per a evitar que el monument es trencara. "Al final, han alçat la mesura cautelar perquè puguem acabar de desmuntar el pedestal", ha seguit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento