Comunitat Valenciana

Una empleada de la notaria assegura que la viuda de l'expresident de la CAM no anava a canviar el seu testament

  • Una empleada d'una notaria d'Alacant ha assegurat que María del Carmen Martínez, la viuda de l'expresident de la CAM, Vicente Sala, "segur que no" anava a canviar el seu testament en el qual figurava el seu fill com a hereu universal i llegava a les seues filles amb "l'estricta" legítima, en una cita que havia concertat en dates posteriors al seu assassinat.

Així ho han assegurat fonts judicials després de la declaració de l'empleada, que ha comparegut com a testimoni davant el jutge que instruïx la mort de Martínez, trobada morata el passat 9 de desembre amb dos tirs al cap en el concessionari Novocar que gestionava el seu gendre, Miguel López, únic investigat en la causa pel crim. López va romandre a la presó provisional com a presumpte autor dels tirs des de 10 de febrer fins al passat 20 de març, data en la qual va quedar en llibertat després de pagar una fiança de 150.000 euros.

L'empleada de la notaria ha declarat en relació a una cita que la víctima tenia concertada en dates posteriors a la seua mort, que era per a atorgar poders per a plets sobre uns impagaments d'uns lloguers d'una nau i sobre el seu testament (datat i 29 d'abril de 2016), que deixava com a hereu universal el seu primogènit -Vicente Sala-, i que a les seues tres filles la legítima estricta. Segons la seua versió, Martínez "segur que no" anava a canviar el seu testament, que completava un d'anterior de 2015, segons consta en el sumari.

En esta jornada, l'instructor del cas ha reprès els interrogatoris amb les declaracions de quatre testimonis. A més de l'empleada, ha comparegut el director internacional de Samar Internacional, una de les principals companyies de l'entramat empresarial de la família Sala, qui ha negat davant el jutge que tinguera coneixement d'algun tipus d'amenaça o extorsió en les filials que el grup té tant en Llatinoamèrica com en altres països de diferents continents.

El directiu ha descartat que durant els anys que porta en la companyia hi haja hagut amenaces de les quals ell fóra "conscient", tenint en compte que "tot passava per les seues mans", segons les fonts consultades. Ni tampoc a través d'internet. Així mateix, segons les mateixes fonts. L'executiu ha indicat que l'activitat empresarial, fonamentalment relacionada amb el negoci químic, "no era polèmica" més enllà de la competitivitat.

A més han declarat agents de les forces de seguretat. Un d'ells, un agent de Policia Autonòmica, a qui la defensa de López apuntava que podia haver influït en la investigació en ser amic de Vicente Sala fill, i citat per la pròpia acusació que representa a eixa part per a rebutjar que hi haguera hagut interferències en les investigacions.

En la seua compareixença, segons fonts properes al cas, ha confirmat la seua amistat amb "tota la família" i ha afirmat que no ha realitzat cap gestió relacionada amb la causa.

Finalment, ha declarat un dels policies del grup d'Homicidis que ha participat en la investigació i que no va poder acudir a la cita de la seua compareixença anterior. Segons les mateixes fonts, l'agent ha ratificat el seu informe, on va transcriure el que li havien manifestat els companys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento