Al señor Pedro Beneyto

He llegit la seua columna en 20 minutos del dia 4 En vez de TV; trasvase. Sense entrar en el fons de la qüestió, em sento ofés per les afirmacións utilitzades en referència al senyal de TV3 i Canal 9. Li he de dir que és una de les cadenes que jo veig més, pels seus continguts d’esplai y per la seua tasca important en la normalització comuna de la nostra llengua (segurament no la considerarà la seua, pel que veig, clar). Sé també per coneixement propi que hi ha bastant gent que la veu, fins i tot gent castellanoparlant.

En som un bon grapat com per a afirmar que «no creo que le importe a nadie», o «que se emita una señal que casi nadie ve» o la més irrespectuosa, si cal, «que se metan su tele donde les quepa», la qual cosa el descalifica com a columnista respectuós. Et convide a anar per comarques com l’Alcoià (que és la que més conec) i preguntar quí veu la TV3. Gonzalo Zaragoza Aracil.

Entiendo, por su artículo, que a Pedro Beneyto le importa bien poco nuestra lengua y nuestra cultura. No es que sea importante para los catalanes que se emita la señal aquí, lo es para los valencianos que la queremos, porque la consideramos más nuestra que la que debería serlo y emite la mayoría de sus programas en castellano. Gilbert Olcina Cortés.